Alle koorleden
Het Borgvliets Gemengd Koor is als parochiekoor van St. Antonius Abt in Borgvliet opgericht op 17 november 1968. Het koor stond toen onder leiding van Jan Hommel en is ontstaan door samenvoeging van meerdere koren die daar werkzaam waren.

In 1974 werd Nol Consemulder dirigent en is het koor meer profane muziek gaan zingen. Vanaf 1987 is men verder gegaan in die muziek en werden alleen op verzoek kerkdiensten gezongen. Ruim 25 jaar hebben vele leden van het koor hun inzet getoond voor de bedevaarten naar Kevelaer en hebben daar goede herinneringen aan. Er werd gezongen als gastkoor bij koorconcerten en koordagen in Middelburg.

In 1998 nam Frank Duijne het dirigeerstokje over en heeft men in 2000 besloten het roer geheel om te gooien en kwam er een nieuw repertoire tot stand. Zo kwam in 2001 het project "Thank you for the Music" tot stand. In 2003 werd "The Young Messiah" opgevoerd met medewerking van gastzangers en orkesten.

Verder zingt het koor graag op diverse plaatsen in Bergen op Zoom zoals het Beursplein de Gertrudiskerk en de Lourdeskerk. Wij zijn ook te vinden in woonzorgcentra, alwaar de vreugde van de toehoorders goed merkbaar genoemd mag worden.

In 2004 werd het gelegenheidskoor "Vivere con Musica" opgericht door onze dirigent Frank Duine. Dit koor bestond uit 100 personen uit de wijde omgeving waaronder veel B.G.K. leden. Een strijkorkest van 20 mensen van de muziekschool uit Roosendaal en nog eens 20 koper- en houtblazers uit de regio completeerde het geheel.

Er zijn optredens gegeven in de St. Pieter kathedraal, de Eustachius- en Ambrosio basiliek. Een geweldige ervaring en groot succes. De regionale pers schonk hier veel aandacht aan.

In 2006 hebben wij onder leiding van dirigent Thijs Zoontjens en pianist Hikmet Bilalov een concert gegeven met de titel "Over the Rainbow" met liederen die connectie hebben met het weer, zoals: "Morning has Broken" en "Over the Rainbow".

Elk jaar verzorgen wij ook een Kerstconcert. Het repertoire waar we nu voor gekozen hebben is mooie, herkenbare, 4-stemmige muziek, o.a. uit musicals en films.

Paul Brouwer is van 01-01-2008 tot 01-11-2008 dirigent van ons koor geweest.

Van 01-01-2009 tot 31-03-2013 is Ineke de Vries onze dirigente geweest.

Sinds 01-04-2013 is Peter Goedbloed dirigent.